Здравейте! ЮЛНС публикува ли отчети в ТР до края на юни 2018?
естествено, но трябва да сте се пререгистрирали :)
Няма как да не се пишат дати, защото когато се подава с КЕП, самата програма си ги генерира и няма как да се махнат. Просто се пишат нула дни, когато няма право на плащане.
Точно така. е. Само още едно уточнение - в т.9 при първичен болничен се пишат трите дни от работодателя / по негова преценка / :)
Водеща е датата на договора. Който е сключен първи - той е основният
Е, според Вас дали е възможно лицето да получи възнаграждение за ''платения отпуск'' едновременно с обезщетение от НОИ за същия период?
След като служителят Ви донесе втори екземпляр на болничния си лист, подайте корекция на Д1 И Д6 и не си губете времето да мислите безсмислени гимнастики :)
''Наименованието на длъжността е същото като по основния трудов договор, но характерът на работата, която ще извършва служителят е коренно различен.'' - малко е странно това
Не може ли да допълните длъжностната характеристика на служителя с ''новия характер на работата'' без да сключвате нов договор

Много зависи - При обезщетение по чл 222, ал 1 - се дължат осигурителни вноски, но при чл 222, ал 2 и ал 3  - не  :)
Добро утро, имам въпрос за осигуровките по граждански договор на пенсионер:
Трябва ли да му удържам здравни осигуровки след приспадането на 25% неприсъщи разходи?
Много зависи - ако след приспадането на НПР сумата е под МРЗ - не, иначе - задължително. А така също се уверете, че няма други доходи, освен пенсията. Важно е да е попълнил декларация преди това, че иска да се осигурява само здравно.